Våra tjänster

Förutom att Materialbiblioteket föreläser och håller kurser erbjuder vi även våra tjänster genom konsultuppdrag. Ni har även möjlighet att abonnera Materialbiblioteket för interna möten eller workshops.

Börja projektets uppstart med en inspirerande föreläsning och workshop bland fler än 2 000 olika materialprover!

Sedan starten 2005 har Materialbiblioteket utfört uppdrag åt industrin både i Sverige och utomlands. Vi skräddarsyr utbildningar och arrangerar workshops åt utbildningssäten, organisationer och företag. Materialbiblioteket utför även materialresearch på mycket hög strategisk nivå åt internationella företag. bland vilka kan nämnas Sony Europe, Sandvik och Scania. Uppdragen rör alltifrån att göra en överblick inom ett specifikt område till strategiska materialval för framtiden.

Materialbiblioteket har även  samarbete med Innovation Stockholm och Almi företagspartner runt om i Sverige. Här hjälper vi nya entreprenörer att hitta rätt material och produktionsmetod så att produkten blir ekonomisk att producera. Sedan starten har vi hjälpt över 100 företag.

Materialbibliotekets showroom är en oöverträffad verktygslåda för arkitekten, designern och produktutvecklaren. Ofta besöks vi av hela projekteam när de är i början av sina projekt. Många väljer att lägga en uppstart hos oss genom att abonnera Materialbiblioteket. I våra nya lokaler går det att dela av en tredjedel där man kan vara helt ifred och samtidigt ha full tillgång till både materialutställningen och vår kunskap.