Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Talare

Här får du veta mer om talarna på Materialdagen 2017.
Talarlistan uppdateras löpande.

Hitta på sidan

 • Årets Key Note - Degree of Freedom Engineers


  Dublin City Council

  Materialdagen kan med glädje presentera världens kanske just nu mest spännande teknikkonsulter som huvudtalare på Materialdagen.

  Med bas i Oslo och Valencia har Degree of Freedom kommit att tänja teknikens gränser tillsammans med Snöhetta, SAAHA, Foster + Partners och Santiago Calatrava.

  Mer om  Degree of Freedom Engineer »

 • Henrik Rundquist, Arkitekt SAR/MSA

  "Bejaka klumpigheten – en studie i betong"

  Henrik Rundquist
  Henrik Rundquist är tidigare vinnare av Kasper Salin priset och kontoret har särskilt utmärkt sig med att formge broar och sådant som hör vår infrastruktur till. Just nu pågår arbetet med den nya stationerna längs den nya gula tunnelbanelinjen i Stockholm. Föredraget presenteras i samarbete med Svensk Betong.

  Tema: Exteriört.
  Att utgå från materialets egenskaper i det arkitektoniska uttrycket är en självklarhet. Men när det inte medger lätthet, spänst och detaljskärpa är det andra kvaliteter som blir utgångspunkten. Att jobba med villkoren, inte mot dem, är vägen framåt i den nutida byggprocessen.


 • Marie-Louise Hellgren, designer

  "Att sluta cirkeln öppnar upp för ny design"

  Marie-Louise Hellgren
  Marie-Louise Hellgrens och HeartearH Production's design har nyligen köpts in och representeras med flera produkter i den permanenta samlingen på Nationalmusem. Föreläsningen tar oss in i framtiden, unika miljöer, oväntade materiallösningar och tillverkningstekniker. Allt serverat med en smula humor och designhöjd.

  www.marielouisehellgren.com

 • Magnus Wålinder, Professor i byggnadsmaterial vid KTH

  "Nya träbaserade material och hybrider för ett bioekonomidrivet byggande"

  Magnus Wålinder, Professor i byggnadsmaterial
  Under seminariet kommer Magnus Wålinder att dela med sig av möjligheter och förutsättningar för att bygga högre, starkare, längre och mer hållbart i trä. Föredraget handlar om trämodifiering, träbaserad hybridteknik, träkompositer och engineered wood products.

  Mer om Magnus Wålinder »