Formex startade säsongen i Materialbiblioteket

Materialbiblioteket genomförde för nionde gången aktiviteter i samband med mässan Formex. Under fyra dagar besöktes materialutställningen av industridesigner, inredningsföretag och arkitekter. Men den yrkeskategori som märks allra mest under Formex är utan tvekan designer och produktutvecklare med egen verksamhet. På Formex kan det röra sig om allt från inredningsartiklar till husgeråd eller leksaker.

Silikongjutning i Materialbiblioteket

För att särskilt uppmärksamma kreativa utställare och besökare på Formex arrangerade Materialbiblioteket i samarbete med Abic Kemi och LC Formteknik för första gången en workshop där inbjudna deltagare under två timmar fick lära sig grunderna i hur man själv tillverkar en form för silikongjutning. De 20 platserna bokades på nolltid och deltagarna fick experthjälp kring tätning, infärgning och katalysatorer. Kladdigt och kul!